Държавата  в цялата страна, което ще струва 4,3 млрд. лв. Общественото

...
Държавата  в цялата страна, което ще струва 4,3 млрд. лв. Общественото
Коментари Харесай

Държавата подменя мантинелите в цялата страна

Държавата  в цялата страна, което ще коства 4,3 милиарда лева Общественото разискване на тази проектонаредбата на Министерството на районното развиване и благоустройството е до 12 април.

На близо 20 000 километра пътища се падат около . Това значи, че на 40% от общата дължина на пътищата би трябвало да се подменят съществуващите ограничаващи средства.
За  това би трябвало да стане за 10 години, за общинските и в обитаемоте места - за 15 години.
По-голямата част от мантинелите в Старозагорско , само че има места, където са изкривени. 
„ На второкласните пътища изобщо липсват, там е зле работата “, разяснява водачът Захари Захариев.

Липсващи уреди след произшествия има и на един от изходите на София.
Участък от Северната скоростна дъга към село Мрамор е безусловно погубен. Кога ще бъде сменен, не е ясно. Затова пътни специалисти се обръщат с предизвестие към страната.
„ С една такава разпоредба ние на първо място би трябвало да подсигуряваме публичния интерес, само че не съм сигурна, че с сходна разпоредба, че , който следим, а точно на пътища, на които има потребност от замяна на мантинели, тъй като те са доста рискови и остарели, да не вършим нищо, а на такива, които нямат потребност от такива системи, да ги обкръжаваме с такива “, разяснява тематиката и Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.
„ С слагането на ограничаващи системи ние действително целим повишение на сигурността и елиминиране на тежестта на факторите на пътно-транспортните катастрофи. Километрите, които са избрани за промяна, са основани както на трафика, по този начин и на  “, сподели и инж. Десислава Паунова.
У нас има сектори, които от 20 години не са виждали нови мантинели, казват  още експертите.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР